خبرگزاری مهر - گروه استانها: روند رو به رشد استفاده از انرژی با افزایش جمعیت از یکسو و رشد نیازهای انسان از سوی دیگر موجب شده که بازخورد این رشد مصرف را درزمینهٔ افزایش آلودگیهای زیستمحیطی و همچنین از دست رفتن سرمایههای کشور در بخش انرژی و سوختهای فسیلی را ببینیم.
این در حالی است که کشورهای مختلف دنیا سالها قبل استفاده از انرژیهای نو مانند انرژی خورشیدی و بادی را در دستور کار قرار دادهاند و البته در کشورمان نیز حرکتهای خوبی در این زمینه صورت گرفته است که نیازمند توجه و سرمایهگذاری جدیتر است.
تامین برق با استفاده از تابش خورشید
کشور ایران و استان لرستان با دارا بودن اقلیمهای مختلف شاهد تعداد روزهای آفتابی زیادی در طول سال است، ظرفیتی که میتواند منجر به توسعه استفاده از انرژی خورشیدی در استانهای مختلف کشور شود.
مطابق اظهارنظر کارشناسان ایران در کمربند تابش خورشید قرارگرفته و به همین علت میزان تابش خورشیدی در ایران بین ۱۸۰۰ تا ۲۲۰۰ کیلووات ساعت بر مترمربع در سال تخمین زدهشده است که ظرفیتی کمنظیر برای تأمین انرژی محسوب میشود.
برقرسانی به روستاها و برخی جاذبههای گردشگری لرستان مانند دریاچه گهر بهوسیله انرژی خورشیدی، استفاده از آبگرم کنهای خورشیدی در شرکت پخش فرآوردههای نفتی لرستان و دامنه اشترانکوه زیبا، تأمین برق خیابان انقلاب شهر خرمآباد بهعنوان نخستین خیابان در کشور نمونههای استفاده از انرژی پاک در لرستان است که امید میرود این قدمها هرچه بیشتر و با سرعت بیشتر برداشته شود.
امروز انرژی خورشیدی یکی از منابع تأمین انرژی رایگان، پاک و عاری از آلودگیهای زیستمحیطی محسوب شده و به همین دلیل بسیاری از کشورهای دنیا برای استفاده از این انرژی نو سرمایهگذاریهای کلانی کردهاند که به نظر میرسد سرمایهگذاریها در این زمینه کشورمان نیز باید افزایش یابد.
ایجاد نیروگاههای خورشیدی در منازل مسکونی
فریدون خودنیا مدیرعامل شرکت توزیع برق لرستان در گفت و گو با خبرنگار مهر در سخنانی با اشاره به تامین برق خانه ها با استفاده از انرژی خورشیدی در لرستان، اظهار داشت: در این راستا مجوزها و تفویض اختیارهای خیلی خوبی گرفته شده و بروکراسی اداری برای صدور پروانه در این زمینه به زیر دو ساعت رسیده است.
وی با بیان اینکه حدود ۶۰ منزل مسکونی در استان اقدام به ایجاد نیروگاههایی با استفاده از انرژی خورشیدی کرده اند، گفت: این نیروگاهها پنج کیلو واتی بوده که برای تامین برق خانه ها و منازل مسکونی ایجاد شده اند.
مدیرعامل شرکت برق لرستان با اشاره به چندین نیروگاه ۱۰۰ کیلو واتی خورشیدی در استان، تصریح کرد: امیدواریم این امر فرصتی باشد تا سرمایه گذاران بخش خصوصی در تامین برق از طریق پنل های خورشیدی همکاری داشته باشند.
بههرروی امید میرود با تقویت برنامهها و سیاستگذاریهای مسئولان در این بخش از یکسو و افزایش تبلیغات و اطلاعرسانی برای آگاهسازی مردم از سوی دیگر شاهد توسعه استفاده از انرژیها نو در لرستان باشیم، موضوعی که در ابعاد مختلف اعم از پدافند غیرعامل، کاهش آلودگیهای زیستمحیطی و جلوگیری از رشد مصرف سوختهای فسیلی میتواند تأثیرگذار باشد.
نظر شما